Palacinková torta so šampiňónovou plnkou

2013-12-29

Ingrediencie

  • Na palacinky: 5 vajec, 2 dl mlieka, 250 g hladkej múky, 1 dl sódy (perlivej vody), 1 lyžicu nadrobno pokrájanej pažítky, 1 lyžičku nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, soľ, muškátový oriešok. Na plnku: 1 cibuľu, 500 g šampiónov, 125 g bryndze, 1/2 taveného syra v črievku. Na bešamel: 2 lyžice masla, 2 lyžice hladkej múky, 2,5 dl sladkej smotany, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok.

Postup

Krok 1

Palacinky: z vajec, mlieka, hladkej múky, nadrobno pokrájanej pažítky, nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, sódy, štipky soli a štipky postrúhaného muškátového orieška vymiešame palacinkové cesto. Na niekoľkých kvapkách oleja pečieme tenké palacinky. Plnka: cibuľu nadrobno pokrájame a speníme na oleji. Pridáme nadrobno pokrájané šampiňóny a za stáleho miešania smažíme pokým sa tekutina neodparí. Pridáme kúsky bryndze a tavený syr. Palacinky ukladáme do tortovej formy a potierame ich tenkou vrstvou plnky. Na poslednú palacinku navrstvíme bešamel. Bešamel: na rozohriatom masle osmažíme hladkú múku, zalejeme smotanou, metličkou vymiešame, pritom osolíme a okoreníme čiernym korením a štipkou postrúhaného muškátového orieška. Dozdobíme pažítkou a petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 366
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

367

Podobné recepty:
  • Suché orechové koláče

    Suché orechové koláče

  • Jednoduchá tvarohová štrúdľa

    Jednoduchá tvarohová štrúdľa

  • Hubovosyrový koláč

    Hubovosyrový koláč

kuk