Špaldové špagety so zelenou omáčkou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Cestoviny, pizza , Špagety
Ingrediencie
- 5 ančovičiek, za hrsť vykôstkovaných zelených olív, 2 lyžice píniových orieškov, 1 strúčik cesnaku, 1/2 citróna, 1 viazaničku petržlenovej vňate, 1 dl olivového oleja, 250 g špaldových špagiet.
Postup
Krok 1
Špagety uvaríme v osolenej vode. Ančovičky, olivy, oriešky, prekrojený cesnak, postrúhanú kôru (iba žltú vrstvu) a šťavu z polovice citróna, nahrubo pokrájanú petržlenové vňať, dosť oleja rozmixujeme. Z cestovín odoberieme menšie množstvo škrobovej vody, pridáme do omáčky a znova rozmixujeme. Cestoviny scedíme a zmiešame so zelenou omáčkou. Môžeme posypať postrúhaným parmezánom.