Kurča s paradajkami a estragónom

2014-01-16

Ingrediencie

  • 1 kurča, olivový olej, 1 dl bieleho vína, 1 lyžičku citrónovej šťavy, 500 g paradajok, soľ, malú hrsť čerstvého estragónu.

Postup

Krok 1

Z kurčaťa vytvoríme porcie. Jednotlivé kusy kurčaťa osolíme a opečieme na oleji. Preložíme ich do pekáča. Do panvice nalejeme víno, premiešame, aby sa výpek odlepil. Prilejeme ku kurčaťu v pekáči. Porcie pokvapkáme citrónovou šťavou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Po tridsiatich minútach medzi kusy mäsa, poukladáme prekrojené paradajky, osolíme ich a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme ďalších asi 15 minút. Po upečení zlejem šťavu z pekáča do misky a pridáme k nej estragón posekaný nadrobno. Rozmiešame v šťave a všetko v pekáči šťavou polejeme. Podávame so zemiakovou kašou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 355
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

356

Podobné recepty:
  • Kurča pečené so zeleninou

    Kurča pečené so zeleninou

  • Kurča na smotane s jablkami a estragónom

    Kurča na smotane s jablkami a estragónom

  • Morčacie prsia 'Royal'

    Morčacie prsia 'Royal'

kuk