Kurča s paradajkami a estragónom
2014-01-16- komentárov
- Kategórie: Hydina , Pečené (grilované) kurča
Ingrediencie
- 1 kurča, olivový olej, 1 dl bieleho vína, 1 lyžičku citrónovej šťavy, 500 g paradajok, soľ, malú hrsť čerstvého estragónu.
Postup
Krok 1
Z kurčaťa vytvoríme porcie. Jednotlivé kusy kurčaťa osolíme a opečieme na oleji. Preložíme ich do pekáča. Do panvice nalejeme víno, premiešame, aby sa výpek odlepil. Prilejeme ku kurčaťu v pekáči. Porcie pokvapkáme citrónovou šťavou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Po tridsiatich minútach medzi kusy mäsa, poukladáme prekrojené paradajky, osolíme ich a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme ďalších asi 15 minút. Po upečení zlejem šťavu z pekáča do misky a pridáme k nej estragón posekaný nadrobno. Rozmiešame v šťave a všetko v pekáči šťavou polejeme. Podávame so zemiakovou kašou.