Rýchla večera z bravčového mäsa
2014-02-06- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- Pre dve osoby potrebujeme 300 g bravčového stehna, 1 cibuľu, mleté biele korenie, 2 lyžičky zeleninovej koreniacej zmesi, 2 lyžice obyčajnej plnotučnej horčice, 1 lyžicu kečupu, 2 lyžice sójovej omáčky, malý kúsok feferónu.
Postup
Krok 1
Takmer rozmrznutý kus mäsa pokrájame na rezance hrubé asi 1 x 0,5 centimetra. Necháme ich rozmrznúť, pridáme horčicu, kečup, sójovú omáčku, štipku mletého bieleho korenia, zeleninovú koreniacu zmes, nadrobno pokrájaný feferón a dobre premiešame. Je dobré, ak mäso pripravíme niekoľko hodín vopred, pred tepelnou úpravou. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a zvýšime oheň a pridáme mäso aj s marinádou. Miešame, až mäso zbelie a odparí sa väčšina tekutiny. Podávame s chlebom.