Toskánske nudy

2014-03-27

Ingrediencie

  • 1 kg očistenej tekvicu s oranžovou dužinou (na Slovensku tekvica na pečenie), olivový olej, soľ, 250 g ricotty, 80 g parmezánu, 2 vajcia, polohrubú múku.

Postup

Krok 1

Tekvicu pokrájame na kocky. Na panvicu nalejeme olivový olej, pridáme kocky tekvice, soľ a dusíme do mäkka. Mäkkú tekvicu rozmiagame vidličkou na pyré a necháme vychladnúť. Pridáme ricottu, približne 40 g postrúhaného parmezánu, vajcia a toľko múky až vznikne tvarovateľná hmota, ale nie príliš hustá. Z hmoty naberáme lyžicou rovnaké dávky na pomúčenú dosku a vytvarujeme guľky obalené v múke. Guľky dáme variť do vriacej vody. Vyberieme ich na taniere, polejeme olivovým olejom a posypem postrúhaným parmezánom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 631
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

632

Podobné recepty:
  • Japonská rolka (suchi)

    Japonská rolka (suchi)

  • Bob čorba (Bulharská fazuľová polievka)

    Bob čorba (Bulharská fazuľová polievka)

  • Perkelt z kapra na maďarský spôsob

    Perkelt z kapra na maďarský spôsob

kuk