Toskánske nudy
2014-03-27- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Talianska kuchyňa
Ingrediencie
- 1 kg očistenej tekvicu s oranžovou dužinou (na Slovensku tekvica na pečenie), olivový olej, soľ, 250 g ricotty, 80 g parmezánu, 2 vajcia, polohrubú múku.
Postup
Krok 1
Tekvicu pokrájame na kocky. Na panvicu nalejeme olivový olej, pridáme kocky tekvice, soľ a dusíme do mäkka. Mäkkú tekvicu rozmiagame vidličkou na pyré a necháme vychladnúť. Pridáme ricottu, približne 40 g postrúhaného parmezánu, vajcia a toľko múky až vznikne tvarovateľná hmota, ale nie príliš hustá. Z hmoty naberáme lyžicou rovnaké dávky na pomúčenú dosku a vytvarujeme guľky obalené v múke. Guľky dáme variť do vriacej vody. Vyberieme ich na taniere, polejeme olivovým olejom a posypem postrúhaným parmezánom.