Gnocchi so smotanovou omáčkou

2018-02-22

Popis

Gnocchi so smotanovou omáčkou

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov uvarených v šupke
  • 250 g hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1 ks vajce
  • 1 ks žĺtok
  • 60 g masla
  • 1 lyžica masla
  • 1/2 lyžička mletej červenej papriky
  • 100 g šunky
  • 0,5 l smotany na varenie (12%)
  • 150 g taveného syra v črievku
  • zeleninovú koreniacu zmes
  • mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Deň vopred uvarené zemiaky v šupke ošúpeme a postrúhame ich na jemno strúhadle, alebo prelisujeme. Pridáme soľ, múku, vajce, žĺtok a vypracujeme pomerne husté cesto. Z cestom musíme ďalej pracovať rýchle, pretože časom cesto mäkne a pridávanie múky by nebolo prospešné. Cesto rozdelíme na 5 až 6 častí a z každej vytvarujeme valec hrubý asi dva centimetre. Z valcov odkrajujeme asi centimetrové kúsky, ktoré čiastočne formujeme vidličkou, ktorou na gnocchi vytvoríme pásiky. Postupne ich vhadzujeme do vriacej vody, ktorú vždy roztočíme vareškou, aby sa gnocchi neprilepovali na dno. Keď vyplávajú na povrch (po jednej až dvoch minútach), vyberieme ich dierovanou naberačkou do panvice s roztopeným maslom. Omáčka: na masle osmažíme na rezančeky pokrájanú šunku. Primiešame mletú červenú papriku, prilejeme smotanu na varenie a vytlačíme syr z črievka. Miešame, až sa syr nerozpustí. Pridáme mleté čierne korenie a dochutíme zeleninovou koreniacou zmesou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 955
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

956

Podobné recepty:
  • Biela fazuľa s kyslou kapustou

    Biela fazuľa s kyslou kapustou

  • Zemiakové rizoto

    Zemiakové rizoto

  • Zemiaky s oškvarkami

    Zemiaky s oškvarkami

kuk