Jahňacie stehno plnené zeleninou

2016-05-27

Ingrediencie

  • 1 celé jahňacie stehno, 1 viazaničku zelerovej vňate, 1 viazaničku terbuľky (česky kerblik), 1 viazaničku pažítky, 1 viazaničku petržlenovej vňate, 1 pór, 200 g buľvy zeleru, soľ, olej, 1 l teľacieho (alebo iného mäsového vývaru či vody), 1 celú hlávku cesnaku.

Postup

Krok 1

Bylinky (zelerovú vňať, terbuľku, pažítku, petržlenovú vňať, pór) nahrubo pokrájame, buľvový zeler nahrubo postrúhame, osolíme a navrstvíme na vykostené mäso. Mäso preložíme a zviažeme motúzikom. Naplnené mäso osolíme, potrieme olejom a opečieme na panvici do zlato hneda. Opekáme aj kosťou, ktorú sme z mäsa vybrali. Pridáme teľací vývar, prekrojenú hlávku cesnaku a dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi dve hodiny. Počas pečenia teplotu znížime na 160 stupňov Celzia a podľa potreby prikryjeme alobalom. Občas polievame výpekom. Upečené, prikryté mäso necháme asi 30 minút odležať a až potom krájame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 672
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

673

Podobné recepty:
  • Jahňacie medailóniky na víne

    Jahňacie medailóniky na víne

  • Pečené orientálne jahňacie mäso

    Pečené orientálne jahňacie mäso

  • Plnené karé

    Plnené karé

kuk