Jahňacie stehno plnené zeleninou
2016-05-27- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Pečené a grilované mäso , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 1 celé jahňacie stehno, 1 viazaničku zelerovej vňate, 1 viazaničku terbuľky (česky kerblik), 1 viazaničku pažítky, 1 viazaničku petržlenovej vňate, 1 pór, 200 g buľvy zeleru, soľ, olej, 1 l teľacieho (alebo iného mäsového vývaru či vody), 1 celú hlávku cesnaku.
Postup
Krok 1
Bylinky (zelerovú vňať, terbuľku, pažítku, petržlenovú vňať, pór) nahrubo pokrájame, buľvový zeler nahrubo postrúhame, osolíme a navrstvíme na vykostené mäso. Mäso preložíme a zviažeme motúzikom. Naplnené mäso osolíme, potrieme olejom a opečieme na panvici do zlato hneda. Opekáme aj kosťou, ktorú sme z mäsa vybrali. Pridáme teľací vývar, prekrojenú hlávku cesnaku a dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi dve hodiny. Počas pečenia teplotu znížime na 160 stupňov Celzia a podľa potreby prikryjeme alobalom. Občas polievame výpekom. Upečené, prikryté mäso necháme asi 30 minút odležať a až potom krájame.