Bravčové stehno s orientálnou omáčkou
2016-02-09- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Varené mäso
Popis
Pripravte si kúsok orientu vo Vašej kuchyni. Bravčové stehno s orientálnou omáčkou oživí Vaše menu.
Ingrediencie
- 1 lyžička celého čierneho korenia
- 3 ks klinčeky
- 2 cm zázvoru
- 1 ks badian
- 2 lyžička soli
- 2.5 kg bravčového stehna s kožou
- 3 strúčik cesnaku
- 1/2 ks pomaranča
- kúsok čili papričky
- 2 lyžica medu
- 1/2 lyžička korenia piatich vôní
- 1 dl sójovej omáčky
- 200 g hnedého cukru
- čerstvo pomleté čierne korenie
- 25 ks klinčekov
Postup
Krok 1
Do hrnca dáme lyžičku celého čierneho korenia, tri klinčeky, postrúhaný kúsok zázvoru, 1 badian, dve lyžičky soli. Vložíme 2,5 kg kus bravčového stehna, zalejeme vodou a varíme na miernom ohni dve hodiny.
Krok 2
Prelisované tri strúčiky cesnaku, postrúhanú pomarančovú kôru z polovice pomaranča, kúsok nadrobno pokrájanej čili papričky, dve lyžice medu, korenie piatich vôní, sójovú omáčku, šťavu z polovice pomaranča a 200 g hnedého cukru premiešame a zahrejeme, takmer do varu. Odstavíme z ohňa a miešame až sa cukor rozpustí. Okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením. Uvarené mäso osušíme, kožu opatrne odstránime a tučné mäso nakrojíme do tvaru kosoštvorcov.
Krok 3
Do každého kosoštvorca zapichneme jeden klinček. Polejeme časťou omáčky, vložíme do rúry vyhriatej na 220°C a krátko upečieme do zlato hnedej farby. Necháme odležať asi 30 minút.
Krok 4
Pokrájané mäso podávame so zvyškom omáčky a zeleninovým šalátom.