Bravčové stehno s orientálnou omáčkou

2016-02-09

Popis

Pripravte si kúsok orientu vo Vašej kuchyni. Bravčové stehno s orientálnou omáčkou oživí Vaše menu.

Ingrediencie

  • 1 lyžička celého čierneho korenia
  • 3 ks klinčeky
  • 2 cm zázvoru
  • 1 ks badian
  • 2 lyžička soli
  • 2.5 kg bravčového stehna s kožou
  • 3 strúčik cesnaku
  • 1/2 ks pomaranča
  • kúsok čili papričky
  • 2 lyžica medu
  • 1/2 lyžička korenia piatich vôní
  • 1 dl sójovej omáčky
  • 200 g hnedého cukru
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • 25 ks klinčekov

Postup

Krok 1

Do hrnca dáme lyžičku celého čierneho korenia, tri klinčeky, postrúhaný kúsok zázvoru, 1 badian, dve lyžičky soli. Vložíme 2,5 kg kus bravčového stehna, zalejeme vodou a varíme na miernom ohni dve hodiny.

Krok 2

Prelisované tri strúčiky cesnaku, postrúhanú pomarančovú kôru z polovice pomaranča, kúsok nadrobno pokrájanej čili papričky, dve lyžice medu, korenie piatich vôní, sójovú omáčku, šťavu z polovice pomaranča a 200 g hnedého cukru premiešame a zahrejeme, takmer do varu. Odstavíme z ohňa a miešame až sa cukor rozpustí. Okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením. Uvarené mäso osušíme, kožu opatrne odstránime a tučné mäso nakrojíme do tvaru kosoštvorcov.

Krok 3

Do každého kosoštvorca zapichneme jeden klinček. Polejeme časťou omáčky, vložíme do rúry vyhriatej na 220°C a krátko upečieme do zlato hnedej farby. Necháme odležať asi 30 minút.

Krok 4

Pokrájané mäso podávame so zvyškom omáčky a zeleninovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 617
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

618

Podobné recepty:
  • Mäsový bochník so syrom

    Mäsový bochník so syrom

  • Bôčik pečený na zelenine

    Bôčik pečený na zelenine

  • Obličky dusené s mozgom a vajciami

    Obličky dusené s mozgom a vajciami

kuk