Šošovicovo-pohánková farmárska pochúťka

2014-07-01

Ingrediencie

  • hnedá šošovica a pohánka v pomere 3:1, 1 diel ovsených vločiek, 1 zemiak, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, olej, rohlík., koreniny: kari lístky, sušený ligurček, petržlenová vňať, môže byť aj vňať z mladej cibuľky, sójová omáčka, kremžská horčica, kurkuma, drvená rasca, biele a čierne mleté korenie, pálivá čilli omáčka, červená mletá štipľavá paprika, sušený cesnak, majoránka, zeleninová kocka., zeleninový šalát: červená paprika, nakladaná uhorka, cibuľa, kukurica z konzervy či mrazená., díp: jogurt gréckeho typu, alebo kyslá smotana, kremžská horčica, pálivá čilli omáčka, štipka cukru a soli

Postup

Krok 1

zvlášť uvaríme šošovicu, ktorú sme na 2-3 hod namočili, vodu vymeníme, počas varenia pridáme kari lístky a ligurček, drvenú rascu, kurkumu, čierne a biele korenie, štipľavú papriku a ku koncu soľ a sušený cesnak, keď je šošovica uvarená, zbavíme ju prebytočnej tekutiny a pridáme pohánku, ktorú sme iba opláchli, zaliali na 1 hod vriacou vodou a zakryli pokrievkou, zmäkne aj bez varenia., k šošovici a pohánke primiešame ovsené vločky, ktoré sme povarili s vodou do zhustnutia /môže byť aj voda zo šošovice, či zemiakov/ a vmiešame k nim sójovú omáčku a kúsok zeleninovej kocky., zemiak pokrájame, uaríme s kurkumou, drvenou rascou, mletým bielym korením, kúskom petržlenovej vňate, na záver posolíme a pretlačený tiež pridáme k hmote zo šošovice, pohánky a ovsených vločiek., k tomu pridáme olej, nadrobno pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, pokrájané vňate z petržlenu a mladej cibuľky a koreniny podľa vlastného výberu, všetko jemne premiešame., ak chceme dosiahnuť väčšiu kompaktnosť, pridáme aj na malé kocočky pokrájané čerstvé pečivo /pri príprave dbáme na primerané ochutenie jednotlivých komponentov už počas varenia a na odstránenie prebytočných tekutín., vláčna hmota sa môže vytvarovať a zabaliť do potravinovej fólie, zrolovať a následne po niekoľko hodinovom odstáti v chľadničke pokrájať a podávať ako súčasť studenej kuchyne, vtedy musíme ako spojivo pridať o niečo viac ovsených vločiek/., pripravíme díp, do ktorého nepravideľne, nie na celkom drobné kúsky pokrájame cibuľu, papriku, uhorku a pridáme kukuricu., i keď je príprava troška náročná, výsledný efekt stojí za námahu

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 798
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

799

Podobné recepty:
  • Zapečený medový špenát

    Zapečený medový špenát

  • Šaláty v zime

    Šaláty v zime

  • Rizoto s naklíčeným mungom a špaldou

    Rizoto s naklíčeným mungom a špaldou

kuk