Koláčik s čučoriedkami a mascarpone

2014-08-22

Ingrediencie

  • 250 g polohrubej múky, 2 vrecúška vanilkového cukru, štipku soli, 175 g masla, 150 g acidofilného mlieka. Na posýpku: 100 g hrubej muky, 80 g krupicového cukru, 1/2 lyžičky mletej škorice, 80 g masla. Na krém: 250 g mascarpone, 2,5 ml smotany na šľahanie (33%), 100 g bielej čokolády, 200 g čučoriedok.

Postup

Krok 1

Z múky, cukru, štipky soli, zmäknutého masla a acidofilného mlieka vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na 1 hodinu do chladničky. Cesto rozdelíme na štyri časti a z každej si vyvaľkáme plát, ktorý prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pláty cesta bohato posypeme posýpkou, ktorú pripravíme zmiešaním hrubej múky, cukru, škorice a roztopeného masla. Pečieme približne 30 minút v rúre vyhriatej na 180°C. Hneď po upečení jeden plát ešte za tepla nakrájame na obdĺžniky vo veľkosti porcie (koláčika) ostatné necháme vychladnúť vcelku. Krém: Smotanu a mascarpone vymiešame pri nízkych otáčkach na hladký krém. Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Do vychladnutej čokolády primiešame najprv jednu lyžicu krému (krém aj čokoláda musia mať rovnakú izbovú teplotu). Keď sa čokoláda nezrazí, môžeme ju celú pridať do krému a vymiešať spolu na hladký krém, ktorý dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky. Na plát cesta nanesieme 1/3 krému a posypeme čučoriedkami, položíme druhý plát a postup opakujeme, až kým neminieme pláty aj krém. Nakoniec navrch naukladáme nakrájaný plát a dozdobíme zvyšnými čučoriedkami. Hotovú tortu dáme na 2 hodiny zachladiť. Až potom pokrájame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 469
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

470

Podobné recepty:
  • Roláda s jahodovou šľahačkou

    Roláda s jahodovou šľahačkou

  • Vianočné rožky

    Vianočné rožky

  • Veľkonočný piškótový baranček

    Veľkonočný piškótový baranček

kuk