Šošovicová omáčka so zeleninou
2018-06-11- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Šošovicová omáčka so zeleninou
Ingrediencie
- 4 lyžica oleja
- 1 ks cibuľu
- 2 stonka zeleru
- 2 ks mrkvy
- 2 strúčik cesnaku
- 5 cm zázvoru
- 1 lyžička korenia gram masla
- 1 lyžička drvenej rímskej rasce
- 1 lyžička mletej kurkumy
- 1 ks cuketu
- kúsok (asi 150 g) tekvice
- 2 šálka šošovice
- 1 l kuracieho (alebo iného mäsového) vývaru
- soľ
- hustý jogurt
Postup
Krok 1
Na oleji speníme na kocky pokrájanú cibuľu.
Krok 2
Pridáme pokrájaný stonkový zeler, mrkvu pokrájanú na kocky, nadrobno pokrájaný cesnak a postrúhaný zázvor.
Krok 3
Premiešame a chvíľu podusíme. Pridáme korenie, gram masla, drvenú rímsku rascu, mletú kurkumu a na kocky pokrájanú cuketu a tekvicu. Premiešame.
Krok 4
Vopred namočenú šošovicu scedíme a rozmixujeme na kašu. Pridáme k zelenine, zalejeme kuracím vývarom a varíme asi 30 minút. Občas hustú omáčku premiešame aby sa nepripálila. Osolíme podľa chuti.
Krok 5
Na tanieri dáme na každú porciu veľkú lyžicu hustého jogurtu. Je to nízkokalorické jedlo.