Holubie prsia na cibuľovom ragú s brokolicou a zemiakmi
2019-04-15- komentárov
- Kategórie: Zverina , Pernatá zverina
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Holubie prsia na cibuľovom ragú s brokolicou a zemiakmi je netradičné jedlo so zeleninou vhodnou pre vaše ľahké menu.
Ingrediencie
- 2 holubie prsia
- 2 lyžice oleja
- 30 g masla
- 2 červené cibule
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
- čerstvo pomleté čierne korenie
- 1 vetvičku čerstvého tymianu
- 1 lyžicu medu
- 1 dl červeného vína
- 2 lyžice husacieho tuku
- 300 g zemiakov
- 1 menšiu brokolicu.
Postup
Krok 1
Do osolenej vody dáme variť očistené zemiaky pokrájané na štvrtiny.
Krok 2
K takmer uvareným zemiakom pridáme ružičky brokolice. Brokolicu po dvoch minútach vyberieme na tanier.
Krok 3
Olej a maslo roztopíme, pridáme na mesiačiky pokrájanú červenú cibuľu.
Krok 4
Cibuľu osmažíme, pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, lístky čerstvého tymianu a premiešame.
Krok 5
Keď cibuľa zvädne, pridáme lyžicu medu. Premiešame, podlejeme červeným vínom a dusíme až do odparenia a zredukovania vína. Osobitne, na husacom tuku, opečieme osolené a okorenené mletým čiernym korením, holubie prsia.
Krok 6
Najprv ich položíme kožou dolu.
Krok 7
Keď koža získa zlato-hnedú farbu, obrátime ich na druhú stranu a ešte ich krátko opečieme.
Krok 8
Prsia vyberieme a do výpeku vložíme scedené uvarené zemiaky a krátko ich opečieme.
Krok 9
Štyri minúty odležané prsia prekrojíme a dáme na tanier k brokolici. Pridáme zemiaky a prelejeme cibuľovým ragú.