Nátierka (dip) z pečenej tekvice a so zázvorom
2014-10-08- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Kombinované nátierky
Ingrediencie
- 1 tekvicu (cca 1,2 kg), 5 strúčikov cesnaku, 3 lyžice postrúhaného zázvoru, ½ lyžičky koriandrových semienok, 1 lyžičku soli, 5 lyžíc olivového oleja, 1/2 citróna, 4 lyžice smotanového jogurtu.
Postup
Krok 1
Vhodná tekvica je tzv. maslová tekvica, má hruškovitý tvar s oranžovou dužinou. Tekvicu ošúpeme, pokrájame na kocky asi 3x3 cm a dáme na plech s papierom na pečenie. Medzi tekvicu dáme zopár neošúpaných strúčikov cesnaku. Tri lyžice postrúhaného zázvoru zmiešame s koriandrovými semienkami, soľou a olivovým olejom. Zmesou polejeme tekvicu a premiešame rukami. Rovnomerne rozprestrieme a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme do zmäknutia - asi 20 minút. Upečenú tekvicu (na povrch kociek môže byť na chrumkavo) rozmixujeme, pričom strúčiky cesnaku ošúpeme. Pridáme šťavu z polovice citróna, 4 lyžice smotanového jogurtu a rozmixujeme. Podávame so slanými krekrami, ktoré do dipu namáčame.