Grilované bravčové pliecko so šalátom a kukuricou

2018-03-19
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Grilované bravčové pliecko so šalátom a kukuricou

Ingrediencie

  • 1,6 kg bravčového pliecka
  • 10 strúčik strúčikov cesnaku
  • soľ
  • 10 ks listov čerstvej šalvie
  • soľ
  • 0,5 l svetlého piva (ležiaka)
  • 1/2 ks šálky sladko kyslej paprikovo paradajkovej omáčky. Kelový šalát: 1 menšiu hlávku kelu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 mrkvy
  • 2 oranžové kalifornské papriky
  • 1/4 hrnčeka jablčného octu
  • dve lyžice trstinového cukru
  • 1/4 hrnčeka vylúpaných arašidov
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 hrnček hrnčeka rastlinného oleja
  • 4 strúčik cesnaku
  • 1 ks menší feferón
  • tri lyžice masla
  • lyžicu soli
  • trochu mletého čierneho korenia
  • 4 ks klásky lahôdkovej kukurice

Postup

Krok 1

Bravčové pliecko pokrájame na rezne. 10 strúčikov cesnaku prelisujeme. Listov šalvie posekáme tupou stranou noža, aby pustili šťavu a vôňu. Rezne osolíme, vtrieme do nich prelisovaný cesnak. Rezne poukladáme na seba do misy a medzi ne strčíme naklepané šalviové listy.

Krok 2

Necháme odležať na dve hodiny, ale najlepšie do druhého dňa. Odležané rezne zalejme fľaškou piva a necháme ešte hodinu odležať. Rezne grilujeme, najlepšie na liatinovej platni.

Krok 3

Najprv sedem minút z jednej strany a potom ich obrátime. Po obrátení ich polejeme sladkokyslou omáčkou, grilujme asi šesť minút a znova na chvíľu obrátime a potrieme omáčkou. Vyberieme z grilovacej platni. Šalát: z kelových listov vyberie tvrdé časti (tie môžeme nadrobno pokrájať a pridať počas dusenia do šalátu). Listy pokrájame na menšie rezance. Podusíme ich na olivovom oleji s troškou cesnaku a soli. Mrkvu pokrájame na tenké kolieska. Kalifornskú papriku pokrájame na veľmi tenké ale dlhé rezančeky. Zmiešame. Do mixéra dáme 1/4 hrnčeka jablčného octu, dve lyžice trstinového cukru, 1/4 hrnčeka arašidov, 1/2 lyžičky soli, 1/2 hrnčeka rastlinného oleja a dobre rozmixujeme. Nalejme na šalát a posypeme nadrobno posekanými arašidmi. Kukurica: lahôdkovú kukuricu pokrájame na kolieska široké asi 4 cm. Dáme ich do hrnca. Neošúpané strúčiky cesnaku plochou noža roztlačíme, pridáme do hrnca. Pridáme aj menší feferón, tri lyžice masla, lyžicu soli, trochu mletého čierneho korenia, zalejeme vodou. Varíme asi 10 minút. Kukuricu scedíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 432
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

433

Podobné recepty:
  • Osso Bucco - pečené teľacie koleno, lýtko

    Osso Bucco - pečené teľacie koleno, lýtko

  • Mäsový nákyp

    Mäsový nákyp

  • Plnené papriky na provensálsky spôsob

    Plnené papriky na provensálsky spôsob

kuk