Vianočkový sendvič s karamelovou zmrzlinou

2014-11-09

Ingrediencie

  • 150 g krupicového cukru, 2,5 dl smotany na šľahanie (33%), štipku soli, 4 žĺtky, 6 lyžíc vyšľahanej sladkej smotany (šľahačky), vianočku, maslo.

Postup

Krok 1

150 g krupicového cukru dáme na suchú panvicu a na miernom ohni (bez miešania) necháme mierne zhnednúť. Pridáme smotanu a miešame až sa hmota roztopí a začne vrieť. Pridáme štipku soli a premiešame. Štyri žĺtky šľaháme v elektrickom šľahači asi tri minúty. Horúci karamel postupne prilievame k žĺtkom a stále šľaháme. Vznikne nadýchaná pena karamelovej farby. Do peny vmiešame vyšľahanú sladkú smotanu (šľahačku). Plochú formu vyložíme potravinovou fóliou a hmotu nalejeme do formy. Odložíme do mrazničky približne na dve hodiny. Krajčeky vianočky opečieme na masle na chrumkavo. Opečený krajček potrieme zmrzlinou a prikryjeme druhým krajčekom. Ihneď podávame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 459
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

460

Podobné recepty:
  • Halušky starého mládenca

    Halušky starého mládenca

  • Jablká v palacinkovom cestíčku

    Jablká v palacinkovom cestíčku

  • Jahodové sladko

    Jahodové sladko

kuk