Slaninovo-cibuľové knedle
2019-04-09- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Slaninovo-cibuľové knedle sú zaujímavým doplnkom ku kapustovým či iným jedlám. Môžete vyskúšať ako obmenu tradičných knedlí.
Ingrediencie
- 350 g krajčekov veky
- 100 g prerastenej údenej slaniny
- 100 g cibule
- 1 lyžica oleja
- 2 ks vajcia
- 3 lyžica pokrájanej petržlenovej vňate
- 1/2 lyžička soli
- 1/2 lyžička rasce
- štipku muškátového orieška
- 1 strúčik cesnaku
- 100 g hladkej múky
Postup
Krok 1
Krajčeky veky pokrájame na kocky a necháme schnúť asi štyri hodiny.
Krok 2
Na malé kocky pokrájanú slaninu a nadrobno pokrájanú cibuľu osmažíme na lyžici oleja.
Krok 3
Pridáme kocky veky, vajcia, pokrájanú petržlenovú vňať, soľ, rascu, muškátový oriešok, prelisovaný cesnak a múku.
Krok 4
Všetko spolu premiešame.
Krok 5
Z masy vyformujeme knedle, ktoré varíme asi 25 minút v osolenej vode.