Mušle na pive
2014-12-15Ingrediencie
- 2 čili papričky, 4 strúčiky cesnaku, 4 jarné cibuľky, 1/2 viazaničky estragónu, 1/2 viazaničky petržlenovej vňate, 3 citróny 3/4 l svetlého piva, 1 dl olivového oleja, 1 kg očistených mušlí.
Postup
Krok 1
Papričky pokrájame na tenké kolieska (aj so semiačkami), cesnaku pokrájame nadrobno, jarné cibuľky na tenké kolieska, nahrubo pokrájame estragón a petržlenovú vňať. Do rozpáleného hrnca nalejeme olivový olej, vysypeme doň pripravenú zeleninu, premiešame a hneď pridáme očistené mušle. Premiešame a zalejeme 3/4 litrom svetlého piva. Prikryjeme a krátko povaríme – až sa mušle otvoria. Odstavíme z ohňa, mušle a zeleninu preložíme na veľký tanier a pokvapkáme šťavou z troch citrónov.