Kuracie krídelká obaľované v maku
2015-01-16- komentárov
- Kategórie: Hydina , Pečené (grilované) kurča
Ingrediencie
- 20 kuracích krídeliek, 1 lyžičku soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 100 g celého (nemletého) maku, 100 g ovsených vločiek, 1 vetvičku rozmarínu, 1 vetvička tymianu, 1 lístok mäty, 2 vajcia.
Postup
Krok 1
Kuracie krídelká narežeme v kĺbikoch, konce (letky) odstránime (môžeme zmraziť a použiť pri príprave vývaru), osolíme ich a okoreníme. Celý mak zmiešame s ovsenými vločkami, nadrobno pokrájanými lístkami rozmarínu, tymianu a mäty. Krídelká obalíme v rozšľahaných vajciach a v makovej zmesi. Poukladáme ich na vymastený plech, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 20 minút.