Hovädzie rezne obaľované v cibuli a horčici

2015-02-18

Ingrediencie

  • 2 hovädzie rezne hrubé asi 2 cm, 2 cibule, 1/2 lyžičky soli, 2 lyžice dijonskej horčice, 1 žĺtok, hrubú múku, olivový olej, kúsok masla, dva listy šalvie, 1 strúčik cesnaku.

Postup

Krok 1

Cibuľu nadrobno pokrájame a krátko (1/2 minúty) povaríme vo vode. Cibuľu scedíme cez sito a ochladíme studenou vodou (z vodovodu). Necháme odkvapkať. K cibuli primiešame dijonskú horčicu, jeden žĺtok a toľko hrubej múky, až vznikne roztierateľná zmes, ale nie príliš riedka. Rezne potrieme horčicou a navrstvíme na ne cibuľovú zmes. Na panvici zahrejeme lyžicu oleja a rezne cibuľovou vrstvou dolu, šikovne dáme na horúcu panvicu. Po opečení, resp. stuhnutí cibuľovej zmesi, rezne dáme na mriežku v rúre, vyhriatej na 200 stupňov Celzia (cibuľovou vrstvou hore). V rúre ich ponecháme asi päť minút. Potom rezne preložíme na panvicu s olivovým olejom a maslom, v ktorom sme krátko osmažili dva šalviové listy s celým strúčikom cesnaku. Počas krátkeho prehrievania, rezne prelievame olejom s maslom. Podávame so zemiakovým šalátom alebo opečenými zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 344
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

345

Podobné recepty:
  • Šusterský guláš

    Šusterský guláš

  • Hovädzí jazyk so šošovicou

    Hovädzí jazyk so šošovicou

  • Grilované kebaby

    Grilované kebaby

kuk