Zabíjačkový guláš

2015-02-22

Ingrediencie

  • 4 cibule, 4 lyžice bravčovej masti, 350 g bravčovej krkovičky, 250 g laloku, 500 g vnútorností (slezina, srdce, jazyk, ľadvina, pečeň, mozoček), 2 lyžice mletej červenej papriky sladkej, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 1/2 lyžičky mletej rasce, 10 strúčikov cesnaku, 1,5 lyžičky soli, bravčový vývar, hladkú múku.

Postup

Krok 1

Nadrobno pokrájanú cibuľu osmažíme na masti do zlatistej farby. Pridáme na kocky pokrájané bravčovú krkovičku, na menšie kocky pokrájaný lalok, na kocky pokrájanú slezinu, srdce, jazyk, ľadvinky, pečeň. Pridáme mletú červenú papriku, premiešame a aby nezhorela (nezhorkla), podlejeme malým množstvom vývaru a premiešame. Pridáme mleté čierne korenie, rascu, 3 prelisované strúčiky cesnaku a za stáleho miešanie restujeme. Prilejeme zvyšok bravčového vývaru, soľ a premiešame. Prikryjem a vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia. Každých 30 minút premiešame a podľa potreby podlejeme vriacou vodou, alebo vývarom. Mäkké mäso s vnútornosťami vyberiem, na sporáku vydusíme na tuk, zaprášime múkou a na miernom ohni osmažíme. Prilejeme vývar a krátko povaríme. Pridáme odblanený a plochou noža roztretý mozoček a uvaríme ho do mäkka. Mäso a vnútornosti vrátime späť, pridáme zvyšný prelisovaný cesnak, prípadne soľ. Podávame s chlebom, alebo s knedľou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 465
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

466

Podobné recepty:
  • Plnené kapustové a chrenové listy

    Plnené kapustové a chrenové listy

  • Plnený bôčik na cibuli

    Plnený bôčik na cibuli

  • Kotlety v kaši

    Kotlety v kaši

kuk