Mrkvový koláč (bez múky)
2018-05-10- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Krém podávame ku koláču.
Ingrediencie
- 150 g krupicového cukru
- 1,5 dl oleja
- 3 ks vajcia
- 2 vrecúško vanilkového cukru
- 150 g pomletých mandlí
- štipku postrúhaného muškátového orieška
- 100 g hrozienok (sultánok)
- rum
- 1 ks citrón
- 3 ks väčšie mrkvy
- 1 hrsť píniových orieškov alebo mandlí
- 2 lyžica práškového cukru
- 2 lyžica rumu
- 250 g mascarpone
Postup
Krok 1
Krupicový a vanilkový cukor vymiešame s olejom. Pridáme tri vajcia a metličkou vyšľaháme (nemusíme dlho). Pridáme pomleté mandle, štipku postrúhaného muškátového orieška, hrozienka namočené v rume, citrónovú kôru, šťavu z celého citróna a 3 mrkvy postrúhané nahrubo. Cesto vylejeme do formy alebo pekáčika vymasteného olejom a vyloženého papierom na pečenie. Povrch posypeme praženými píniovými orieškami (alebo mandľami), vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 25 minút. Krém: mascarpone vymiešame s dvomi lyžicami práškového cukru a dvomi lyžicami rumu. Krém podávame ku koláču.