Hubové gnocchi

2018-05-10
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Ihneď ich podávame buď ako samostatné jedlo – posypané parmezánom, alebo s nejakou omáčkou.

Ingrediencie

  • 1 kg v šupke uvarených zemiakov
  • 250 g hladkej múky
  • 1 hrsť sušených húb
  • 1 hrsť postrúhaného parmezánu
  • štipku soli

Postup

Krok 1

Sušené huby zalejeme horúcou vodou. Po vychladnutí ich vyžmýkame a nadrobno pokrájame. Vychladnuté, v šupke uvarené, zemiaky postrúhame alebo iba rozmiagame, pridáme múku, nadrobno pokrájanú huby, postrúhaný parmezán, štipku soli a vymiesime cesto. Z cesta tvarujem valce s priemerom asi 1,5 centimetra a tie krájame asi na 1,5 centimetra dlhé kúsky. Každý kúsok prejdeme vidličkou, aby sa vytvorili zárezy, alebo kúsky cesta prstami a dlaňou pokotúľame po struháku. Vhodíme ich do vriacej, osolenej vody a keď vyplávajú na povrch vyberieme ich dierovanou naberačkou a dáme ich do panvice s roztopeným maslom. Pridáme aj trochu vody, v ktorej sa varili a premiešame ich. Ihneď ich podávame buď ako samostatné jedlo – posypané parmezánom, alebo s nejakou omáčkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 826
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

827

Podobné recepty:
  • Dusená kvasená kapusta

    Dusená kvasená kapusta

  • Tatárska omáčka bez vajec

    Tatárska omáčka bez vajec

  • Marináda

    Marináda

kuk