Nátierka z medvedieho cesnaku
2019-04-03- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Kombinované nátierky
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Nátierka z medvedieho cesnaku
Ingrediencie
- 2 ks uvarené v šupke
- 2 hrste vlašských orechov
- 1 viazanička medvedieho cesnaku
- soľ
- 1 lyžica jablčného octu
- 2 až 3 lyžica olivového oleja
- štipku čerstvo pomletého čierneho korenia
Postup
Krok 1
Studené zemiaky (najlepšie uvarené „včera“) ošúpeme a najemno postrúhame.
Krok 2
Orechy posekáme a nasucho (bez tuku) opražíme v panvici.
Krok 3
Listy medvedieho cesnaku nadrobno pokrájame, zmiešame s vychladnutými (studenými) orechmi, postrúhanými zemiakmi, soľou, mletým čiernym korením, jablčným octom a olivovým olejom.