Šalát s údeným mäsom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 200 g údeného mäsa, 600 g zemiakov, 100 g zeleniny (mrkva, zeler), 1 malá kyslá uhorka, 1 varené vajce; majonéza: 1,5 dl mlieka, 1 žĺtok, soľ, 1 lyžička maizeny, horčica, ocot, lyžica oleja, 1 kyslá pochúťková smotana.

Postup

Krok 1

Varené údené mäso, varené olúpané zemiaky, varenú mrkvu a zeler, kyslú uhorku, vajce uvarené natvrdo pokrájame na rezančeky alebo malé kocky, premiešame s majonézou a necháme aspoň 1-2 hodiny uležať. Majonéza: Do hrnčeka dáme mlieko, žĺtok, soľ, maizenu a za stáleho miešania uvaríme do polohusta. Potom necháme vychladnúť a zamiešame ocot, horčicu, trochu oleja a smotanu. Šalát podľa chuti ešte dosolíme a okyselíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1050
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1051

Podobné recepty:
  • Zemiakový šalát s jogurtom

    Zemiakový šalát s jogurtom

  • Šalát z reďkvi s rokfortom

    Šalát z reďkvi s rokfortom

  • Nálev s bylinkovými koreninami

    Nálev s bylinkovými koreninami

kuk