Talianske zemiaky
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zemiaky s mäsom , Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 200 g hovädzieho mäsa, 50 g masti, 750 g zemiakov, 300 g paradajok, 1 cibuľa, 1 dl mlieka, 1 vajce, soľ, zelený petržlen, 30 g tuku.
Postup
Krok 1
Hovädzie mäso udusíme na masti do mäkka a potom nadrobno posekáme. V šupke uvarené, olúpané zemiaky a surové paradajky pokrájame na kolieska. Do vymasteného a múkou vysypaného kastróla alebo ohňovzdornej formy ukladáme vrstvu zemiakov, mäsa a paradajok. Každú vrstvu osolíme, posypeme posekaným zeleným petržlenom a cibuľou. Navrch dáme kúsky tuku, zalejeme mliekom s rozmiešaným vajcom a upečieme.