Talianske zemiaky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 200 g hovädzieho mäsa, 50 g masti, 750 g zemiakov, 300 g paradajok, 1 cibuľa, 1 dl mlieka, 1 vajce, soľ, zelený petržlen, 30 g tuku.

Postup

Krok 1

Hovädzie mäso udusíme na masti do mäkka a potom nadrobno posekáme. V šupke uvarené, olúpané zemiaky a surové paradajky pokrájame na kolieska. Do vymasteného a múkou vysypaného kastróla alebo ohňovzdornej formy ukladáme vrstvu zemiakov, mäsa a paradajok. Každú vrstvu osolíme, posypeme posekaným zeleným petržlenom a cibuľou. Navrch dáme kúsky tuku, zalejeme mliekom s rozmiešaným vajcom a upečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1267
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1268

Podobné recepty:
  • Baranie ragú na spôsob Belvedér

    Baranie ragú na spôsob Belvedér

  • Bravčové kolená podľa Lorraine Pascale

    Bravčové kolená podľa Lorraine Pascale

  • Zemiaky na paprike s klobásou

    Zemiaky na paprike s klobásou

kuk