Paradajková polievka na taliansky spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky , Cudzokrajná kuchyňa , Talianska kuchyňa
Ingrediencie
- 600 g paradajok, voda, 30 g masti, 1 malá cibuľa, 100 g teľacej pečene, 100 g miešanej zeleniny, soľ, 20 g tuku, 20 g múky na zápražku, 50 g makarónov alebo ryže.
Postup
Krok 1
Na masti upražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, na ktorú pridáme nadrobno posekanú teľaciu pečeň a zeleninu. Očistené a umyté paradajky pokrájame a rozvarené, prelisované pridáme k upraženej pečeni. Keď je všetko do mäkka uvarené, pridáme tmavšiu zápražku. Povarenú polievku precedíme, osolíme a zeleninu s pečeňou nadrobno posekáme. Polievku dolejeme vodou, aby jej bolo asi 1,5 litra. Do polievky dáme variť na drobné kúsky polámané makaróny alebo ryžu.