Tvarohový mrežovník

2015-09-29

Ingrediencie

  • 450 g polohrubej múky, 220 g tuku, 150 g cukru, 1 balíček kypriaceho prášku, soľ, 1 vajce, vanilkový cukor; plnka: 600 g tvarohu, 1 dl smotany, 150 g cukru, 2 žĺtky, sneh, vanilkový cukor, citrónová kôra, soľ, na potretie: vajce alebo mlieko.

Postup

Krok 1

Pripravíme krehké cesto, ktoré rozdelíme na polovice a necháme chvíľu v chlade. Medzitým pripravíme tvarohovú plnku: Čerstvý tvaroh prelisujeme cez sitko, pridáme preosiaty cukor, soľ, vanilkový cukor, citrónovú kôru, žĺtky a toľko smotany, aby sa dal dobre rozotierať. Nakoniec zamiešame tuhý sneh. Jeden diel cesta rozvaľkáme, preložíme na pomastený plech, potrieme tvarohovou plnkou, z druhej polovice cesta urobíme mriežky, ktoré potrieme rozmiešaným vajcom alebo mliekom. Upečený mrežovník posypeme vanilkovým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1499
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1500

Podobné recepty:
  • Zemiakové kotúče II

    Zemiakové kotúče II

  • Rebarborová žemľovka

    Rebarborová žemľovka

  • Bielková torta

    Bielková torta

kuk