Rožkový nákyp s tvarohom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 8 rožkov, 4 dl mlieka, 80 g tuku, 90 g cukru, 2 žĺtky, citrónová kôra vanilkový cukor, sneh; plnka: 250 g tvarohu, 30 g cukru, vanilkový cukor, 1 vajce, 30 g hrozienok, 2 lyžice smotany, soľ.

Postup

Krok 1

Tuk vymiešame s cukrom, pridáme vanilkový cukor, citrónovú kôru žĺtky a rožky pokrájané na kolieska a zvlhčené mliekom. Do dobre vymiešanej zmesi pridáme sneh. Masu prekladáme s tvarohovou plnkou v kastróle, ktorý dobre vymastíme a vysypeme strúhankou. Navrchu musí byť rožková masa. Nákyp pečieme do ružova. Hotový vyklopíme a posypeme vanilkovým cukrom. Plnka: Prelisovaný tvaroh zmiešame s cukrom, soľou, vanilkovým cukrom, pridáme vajce, očistené hrozienka a trochu smotany alebo mlieka.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2294
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2295

Podobné recepty:
  • Dusený baklažán, ryža so pšenom, paradajková omáčka

    Dusený baklažán, ryža so pšenom, paradajková omáčka

  • Hlivový guláš

    Hlivový guláš

  • Placky z tekvice

    Placky z tekvice

kuk