Plnený kel

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 stredne veľký kel, 100 g údenej slaniny, 1 cibuľa, mäsový vývar. Plnka: 250 g hovädzieho mäsa, 150 g bravčového mäsa, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne a nové korenie, 2 vajcia, 100 g udusenej ryže.

Postup

Krok 1

Kel očistíme, sparíme vriacou vodou, necháme vychladnúť a potom listy rozvinieme tak, aby sme ich z hlávky nevylomili. Stredové listy vytrhneme a pripravenou plnkou plníme kel medzi listami. Jednotlivé listy postupne prikladáme do pôvodného stavu a medzi ne ukladáme plnku. Keď sú všetky listy zvinuté, kel previažeme hrubou niťou, aby sa nerozpadol a aby plnka počas prípravy nevytiekla. Vo veľkom hrnci popražíme údenú slaninu pokrájanú na malé kocky, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, speníme, vložíme naplnený kel, podlejeme horúcim mäsovým vývarom, prikryjeme a dusíme v rúre asi 2 hodiny. Plnka: Obidva druhy mäsa pokrájame a zomelieme. Pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, rozotretý cesnak, soľ, mleté čierne a nové korenie, rozšľahané vajcia, udusenú ryžu a všetko spolu premiešame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 705
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

706

Podobné recepty:
  • Francúzske zemiaky á la Tuli

    Francúzske zemiaky á la Tuli

  • Zapekané zemiaky plnené mäsom

    Zapekané zemiaky plnené mäsom

  • Pochúťka Golden Royal Restaurant

    Pochúťka Golden Royal Restaurant

kuk