Jablčník zo zemiakového cesta

2015-09-29

Ingrediencie

  • 250 g polohrubej múky, 150 g varených zemiakov, 100 g cukru, soľ, 80 g tuku, 1 vajce, pol balíčka kypriaceho prášku, 650 g jabĺk, škorica, cukor podľa chuti.

Postup

Krok 1

Do múky pridáme uvarené prelisované zemiaky, preosiaty cukor štipku soli, vajce, kypriaci prášok a rozsekaný tuk, margarín alebo masť. Cesto dobre na hladko vymiesime a rozdelíme na dve polovice. Potom každú osobitne natenko rozvaľkáme, jednu preložíme na vymastený plech, dáme nahrubo nastrúhané jablká, do ktorých pridáme trochu škorica podľa chuti cukor, a prikryjeme druhou polovicou rozvaľkaného cesta. Dobre husto vidličkou popicháme a upečieme do ružova. Hotový jablčník posypeme cukrom na ešte teplý pokrájame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1038
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1039

Podobné recepty:
  • Tvarohová bublanina s marhuľami

    Tvarohová bublanina s marhuľami

  • Šunkové tyčinky

    Šunkové tyčinky

  • Čokoládová roláda II

    Čokoládová roláda II

kuk