Čeklíske knofle

2016-03-16

Popis

Chutné zemiakové guľôčky s omáčkou alebo do polievky.

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov
  • 500 g hrubej krupice
  • 5 ks rožkov
  • soľ
  • 120 g masla alebo iného tuku
  • 1 ks vajce

Postup

Krok 1

Surové zemiaky olúpeme a najemno postrúhame. Rožky nakrájame na kocky a primiešame ich k zemiakom. Pridáme vajce, soľ a roztopený tuk. Cesto má byť hustejšie. Z cesta tvarujeme knofle (guľky) vo veľkosti stredne veľkej päste. Hádžeme ich do vriacej vody a varíme 15 až 20 minút.

Krok 2

Podávame ako prílohu s omáčkou, prípadne dávame do hustejších polievok pokrájané na menšie časti.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1437
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1438

Podobné recepty:
  • Maslové halušky z odpaľovaného cesta

    Maslové halušky z odpaľovaného cesta

  • Boloňské cestoviny

    Boloňské cestoviny

  • Pôstna kaša z Oravy

    Pôstna kaša z Oravy

kuk