Grófkin koláč

2016-03-16

Popis

Dokonalá chuť jabĺk, orechov a hrozienok vám vyrazí dych.

Ingrediencie

  • 450 g polohrubej múky
  • 125 g hélie
  • polovicu balíčka prášku do pečiva
  • 200 g práškového cukru
  • 4 ks žĺtka
  • 2 lyžica mlieka
  • citrónovú kôru
  • 1 lyžička kakaa
  • 7 ks menších očistených jabĺk
  • sneh zo štyroch bielkov
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 2 lyžica kryštálového cukru
  • 70 - 100 g sekaných orechov
  • 70 - 100 g hrozienok

Postup

Krok 1

Na doske vypracujeme zo surovín vláčne cesto, tretinu odložíme v mikroténovom sáčku do chladničky. Do zvyšku pridáme kakao, rozvaľkáme na doske a pomocou valčeka vložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto nastrúhame jablká, posypeme vanilkovým cukrom, kryštálovým cukrom, posekanými orechmi, hrozienkami, môžeme aj škoricou. Na jablká rozotrieme sneh zo štyroch bielkov a naň postrúhame cesto z chladničky. Pečieme v mierne predhriatej múke asi 30 minút. Hotový koláč ozdobíme rozpustenou čokoládou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1533
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1534

Podobné recepty:
  • Sviatočný mrežovník

    Sviatočný mrežovník

  • Londýnske rezy

    Londýnske rezy

  • Pečivo so slaninou

    Pečivo so slaninou

kuk