Zapekaná cibuľová polievka
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 300 g cibule, 1 lyžicu hladkej múky, 60 g masla alebo oleja, 1,5 litra vody, soľ, korenie, 2 až 4 lyžice pochúťkovej smotany, 60 g strúhaného syra (najlepšie ementál), 6 hrianok z tmavého chleba.
Postup
Krok 1
Cibuľu pokrájame na drobno a v hrnci opražíme na masle do sklovita, poprášime múkou a ešte 2-3 minúty podusíme, prilejeme vodu, necháme zovrieť a varíme 20 minút na miernom ohni. Osolíme a okoreníme. Vmiešame smotanu. Hrianky krátko namočíme do polievky a obalíme strúhaným syrom. Opekáme ich, až kým syr nezhnedne.