Plnená teľacia hruď II
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Teľacie mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 1,5 kg vykostenej teľacej hrude, olej, 2 mrkvy, 2 stredne veľké cibule, 100 g teľacích kostí, 1,25 dl bieleho vína, 2,5 dl slepačieho vývaru. Na plnku: 200 g čerstvých šampiňónov, 2 cibule, 2 staršie žemle, 8 dl mlieka, 3 vajcia, 250 g teľacej pečene, petržlenovú vňať, muškátový orech.
Postup
Krok 1
Do mäsa urobíme otvor a zvnútra i zvonka ho osolíme a okoreníme. Šampiňóny a cibuľu pokrájame a na troške oleja dusíme kým sa voda nevyparí. Necháme vychladnúť. Žemle pokrájame na kocky a rozmočíme v mlieku v ktorom sme rozšľahali vajcia. Pridáme hríby s cibuľou, pečeň, petržlen, osolíme, okoreníme a prichutíme postrúhaným muškátovým orechom. Mäso naplníme plnkou, otvor zašijeme. Mäso z oboch strán opečieme, obložíme pokrájanou mrkvou, cibuľou, kosťami posekanými na kúsky a pečieme vo vyhriatej rúre 1,5 až 2 hodiny. Každých pätnásť minút podlievame slepačím vývarom a vínom. Upečenú hruď podávame so zemiakovými knedličkami a zeleninovou prílohou.