Zemiakový koláč

2015-09-29

Ingrediencie

  • 5 vajec, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 250 g v šupke uvarených zemiakov, 70 g mletých orechov, 1 lyžicu kakaa, 50 g strúhanky, 1 lyžicu rumu. Na krém: 250 g v šupke uvarených zemiakov, 100 g práškového cukru, 2 lyžice rumu, 100 g masla, 50 až 70 g mletých orechov.

Postup

Krok 1

4 žĺtky, 1 celé vajce, kryštálový a vanilkový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme uvarené a postrúhané zemiaky, orechy, kakao, strúhanku poliatu rumom. Nakoniec vmiešame tuhý sneh zo štyroch bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Po vychladnutí rozrežeme na 3 diely. Postrúhané zemiaky zmiešame s cukrom, rumom a orechmi. Pridáme maslo a dobre vymiešame. Cestá potrieme krémom a spojíme. Potrieme aj vrch a boky koláča a posypeme strúhanou čokoládou. Koláč necháme v chlade stuhnúť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1059
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1060

Podobné recepty:
  • Cukrárenské kávové zrná

    Cukrárenské kávové zrná

  • Pekingská ostrokyslá polievka (vegetariánska)

    Pekingská ostrokyslá polievka (vegetariánska)

  • Škvarkové pagáčiky

    Škvarkové pagáčiky

kuk