Zapekané rezne
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso , Z pekáča Jula Viršíka , 1995
Ingrediencie
- Bravčové rezne (krkovička, karé ...) - počet podľa počtu osôb, pre ktoré pripravujeme, taký istý počet plátkov šunky, syra, olej, soľ, korenie, šampiňóny, vajíčka, smotanu.
Postup
Krok 1
Rezne jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a prudko opražíme na oleji a poukladáme na plech. Na oleji pripravíme redšiu praženicu. Na každý rezeň dáme trochu praženice, na to poukladáme na plátky nakrájané a udusené šampiňóny a prikryjeme plátkom šunky a plátkom syra. Dáme krátko zapiecť do rúry. Pred dokončením rezne zalejeme smotanou. Podávame s hranolčekmi, ryžou.