Párky v zemiakovom ceste II
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zemiaky s mäsom , Studená kuchyňa, údeniny , Mäkké salámy
Ingrediencie
- 2 páry párkov, 5 zemiakov uvarených v šupke, soľ, 150 g polohrubej múky, 1 vajce, 3 lyžice mlieka, tuk na vyprážanie.
Postup
Krok 1
Párky pokrájame na 3 až 4 cm kúsky, zemiakové cesto rozvaľkáme a pokrájame na obdĺžniky približne 5 x 7 cm. Párky obalíme a vyprážame vo väčšom množstve rozpáleného tuku, najlepšie vo fritovacom hrnci. Podávame s dusenou kyslou kapustou. Cesto pripravíme tak, že uvarené, vychladnuté, zemiaky postrúhame na jemnejšom strúhadle a dáme na pomúčenú dosku. Pridáme múku, vajce, mlieko, soľ a vypracujeme polotuhé cesto.