Kung-pao
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Čínska kuchyňa
Ingrediencie
- 600 g bravčového karé, 1 lyžicu Solamylu, 1 žĺtok, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 1 menšiu feferónku, polovicu lyžičky zázvoru, 1 dl vína, soľ, cukor, oriešky.
Postup
Krok 1
Mäso nakrájame na rezance ktoré premiešame so Solamylom. Pridáme žĺtok a sójovú omáčku a znova premiešame. Necháme odstáť v chlade. Mäso opražíme na rozohriatom oleji. Opražené mäso vyberieme a v panvici udusíme nadrobno pokrájanú cibuľu, rozotrený cesnak a pokrájanú feferónku. Pridáme opražené mäso, zázvor a podlejeme vínom. Ochutíme trochou soli, cukru a primiešame trochu Solamylu, sójovej omáčky a oriešky. Podávame s Šuej-ču-žou a ryžou.