Pikantné plátky
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso , Z pekáča Jula Viršíka , 1995
Ingrediencie
- 4 bravčové rezne, 3 - 4 strúčiky cesnaku, trošku strúhanky, 1 lyžičku masti (alebo pol decilitra oleja), 2 dl bieleho prírodného vína, lyžičku postrúhanej mrkvy, lyžičku postrúhaného zeleru, 1 nadrobno pokrájanú cibuľu, soľ.
Postup
Krok 1
Mäso naklepeme, osolíme, potrieme rozotreným cesnakom a jemne obalíme v strúhanke. Na masti opražíme postrúhanú zeleninu, pridáme k nej mäso a za občasného podlievania vínom dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu precedíme. Podávame s hranolčekmi, ryžou a zeleninovou oblohou.