Torta primabaleríny Pavlovovej
2018-03-10- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 120 min.
- Celkový čas : 150 min.
Popis
Pavlova torta vyzerá luxusne a jej lahodná chuť pohladí Vaše chuťové poháriky. Stojí zato pripraviť ju doma.
Ingrediencie
- 4 ks bielka
- soľ
- 1.25 hrnček hrnčeka práškového cukru
- 2 lyžička škrobovej múčky
- 2 lyžička octu
- maslo
- šľahačku
- ľubovoľné ovocie
Postup
Krok 1
Na plech položíme papier na pečenie, potrieme ho maslo a položíme naň formu na tortu bez dna. V nádobe šľaháme bielka so štipkou soli. Keď bielka začínajú tuhnúť zvýšime otáčky šľahača a pridávame cukor. Nakoniec zašľaháme ocot a škrobovú múčku. Sneh navrstvíme do tortovej formy, formu opatrne vyberieme. Navrstvený sneh vložíme do rúry vyhriatej na 100°C a pečieme (v podstate sušíme) 1,5 až 2 hodiny.
Krok 2
Rúru vypneme, dvierka pootvoríme a korpus necháme v rúre vychladnúť. Korpus bohato ozdobíme šľahačkou, do stredu poukladáme na polovice pokrájané ovocie podľa chuti.