Tarator (bulharská polievka)

2015-09-29

Ingrediencie

  • 250 g bieleho jogurtu, stredne veľkú šalátovú uhorku, štvrtinu lyžičky soli, 1 lyžičku octu, 3 strúčiky cesnaku, 3 vlašské orechy (prípadne iné, napr. lieskovce), najemno pokrájaný kôpor, 1 lyžičku oleja, štipku mletého čierneho korenia.

Postup

Krok 1

Olúpanú uhorku postrúhame na hrubšom strúhadle, primiešame k nej najemno postrúhaný cesnak, soľ, kôpor, nadrobno posekané orechy, prípadne olej. Zmes zmiešame s jogurtom a rovnakým množstvom vody. Podávame vychladené.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1942
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1943

Podobné recepty:
  • Hydinové domáce polievky

    Hydinové domáce polievky

  • Paneer na cibuľke (India)

    Paneer na cibuľke (India)

  • Baraní perkelt na maďarský spôsob

    Baraní perkelt na maďarský spôsob

kuk