Vianočná kapustnica II
2018-03-02- komentárov
- Kategórie: Polievky , Výdatné
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Dobrý recept na Vianoce je určite táto vianočná kapustnica.
Ingrediencie
- 300 g kyslej kapusty
- sušené huby
- 1 lyžička bravčovej masti
- 1 lyžička múky
- mletá červená paprika
- rasca
- 1 bobkový list
- 4-5 zrniek celého čierneho korenia
- 2-3 zrnká borievok
- 1 malá cibuľa
- 300 g údenej domácej klobásy
- vývar z údeného mäsa
- smotana podľa krajovej zvyklosti
- 1
- 5 l vody.
Postup
Krok 1
Kyslú kapustu pokrájame, vložíme do hrnca a zalejeme vývarom z údeného mäsa, alebo vodou. Do kapusty pridáme bobkový list, pár zrniek celého čierneho korenia a sušených borievok, trochu rasce, trochu usušených hríbov, prikryjeme a na miernom ohni varíme 40 minút.
Krok 2
Na bravčovej masti porestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme múku a urobíme tmavšiu zápražku, odstavíme z platne a pridáme mletú červenú papriku, rozmiešame, nalejeme trochu studenej vody a roztopenú zápražku vlejeme do vriacej kapusty.
Krok 3
Spolu rozmiešame, vložíme domáce klobásy a varíme 30 minút.
Krok 4
Nakoniec môžeme priliať rozhabarkovanú kyslú smotanu. Klobásy nepokrájame, ale podávame v tanieri celé kusy.