Ryžová polievka s vajcom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 1 lyžička masla, 1 lyžička múky, vývar z kostí alebo voda, 4 lyžičky ryže, soľ, mletý kvet alebo muškátový oriešok, 4 vajcia, 1 dl mlieka, petržlenová vňať, 1,5 l vody alebo vývaru z kostí.
Postup
Krok 1
Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme vývarom z kostí alebo vodou a miešame, kým sa polievka neprevarí. Hneď vložíme prebratú a umytú ryžu, osolíme, okoreníme a varíme 15 minút. Nakoniec opatrne vyklopíme vajcia a ešte 3-4 minúty varíme. Do uvarenej polievky prilejeme trochu mlieka a petržlenovú vňať. Kto má rád, môžeme polievku pripraviť kyslú, s octom a miesto mletého kvetu koreniť bobkovým listom.