Biftek s anglickou slaninou
2015-12-06- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Vyprážané mäso
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 10 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 40 min.
Popis
Biftek s opekaným chlebom a slaninou obložený zeleninou.
Ingrediencie
- 600 g sviečkovice
- 3 ks lyžice tuku
- trochu soľ
- trochu mleté čierne korenie
- trochu sójová alebo worcesterská omáčka
- 2 ks lyžičky masla
- 1 dl dl vývaru
- 4 ks vajcia
- 4 ks plátky opečenej anglickej slaniny
- 4 ks rezy sendviča alebo chleba.
Postup
Krok 1
Zo strednej časti očistenej a odležanej sviečkovice odkrojíme 150 g rezy. Mäso dlaňou roztlačíme, alebo len zľahka rozklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme korenenou omáčkou, späť stlačíme do pôvodného tvaru a veľkosti a v horúcom tuku prudko opekáme po obidvoch stranách po 4 minúty. Nakoniec znížime prívod tepla a 1-2 minúty pomaly dopečieme. Mäso z tuku vyberieme a prikryté odložíme na teplé miesto. V tuku opečieme rezy sendviča alebo chleba, ktoré majú byť vo veľkosti mäsa, do výpeku pridáme maslo, vývar a varíme asi 5 minút, kým tuk nevystúpi na povrch šťavy. Zvlášť upečieme vajcia - volské oko. Na tanier položíme chlieb, naň opečený biftek a navrch upečené vajce a plátky opečenej anglickej slaniny. Žĺtok má byť neporušený. Biftek šťavou podlejeme alebo podávame zvlášť, v omáčniku. Biftek odložíme na masle duseným zeleným hráškom, pokrájanou a dusenou karotkou, zelenou fazuľkou, ružičkami karfiolu, hlavičkami špargle, ružičkami kelu. Každý druh zeleniny je uložený zvlášť a tvorí obloženie. K bifteku sa podáva aj kečup alebo pikantné majonézové omáčky, ktoré zvyšujú energetickú hodnotu chudého mäsa. K obloženému bifteku podávame opečené alebo vyprážané zemiaky.