Pampúšiky podľa starej mamy

2015-09-29

Ingrediencie

  • Odpaľované cesto, vanilkový žĺtkový krém: 1/2 l mlieka alebo vody, 4 lyžice cukru, 4 žĺtky, 2 balíčky vanilínového krémového prášku 'Zlatý klas', 1 balíček vanilínového cukru, práškový cukor na posypanie.

Postup

Krok 1

Z odpaľovaného cesta dvoma lyžičkami tvoríme na pomastenom plechu kôpky vo veľkosti väčšieho orecha. Medzi kôpkami nechávame 10 cm medzery, lebo cesto pri pečení zväčší objem. Pečieme v predhriatej horúcej rúre pri 220 stupňov celzia 10 minút, potom znížime prívod tepla na 150 stupňov celzia a ešte 10-15 minút dopekáme. Korpus je žltohnedý, vo vnútri suchá, dobre vypečená bublina. Vychladnuté korpusy opatrne prekrojíme tenkým ostrým nožom a naplníme vanilkovým - žĺtkovým krémom. Kôpku krému zľahka prikryjeme zrezanou polovičkou korpusu a pocukrujeme. Krém: 3 dl mlieka s cukrom zohrejeme. V zostatku mlieka rozmiešame vanilínový krémový prášok a žĺtky z vajec a za stáleho miešania varíme 2 minúty. Do hustého a horúceho krému zamiešame tuhý sneh z bielkov. Pampúšiky plníme vychladnutým krémom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1347
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1348

Podobné recepty:
  • Banánovo citrónový koláč

    Banánovo citrónový koláč

  • Čokoládová torta

    Čokoládová torta

  • Jahodovo rebarborový koláč

    Jahodovo rebarborový koláč

kuk