Teľacia pečienka s citrónom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g teľacieho pliecka, 50 g údenej slaniny, 2 lyžice masla, 1 cibuľa, soľ, 1 dl bieleho vína, 1 lyžička múky, 1 citrón, 2 dl kyslej smotany.

Postup

Krok 1

Teľacie pliecko umyjeme, trochu osušíme a prekrojíme na plát. Môže byť viac menších kusov. Mäso osolíme, vyložíme plátkami údenej slaniny, pevne zavinieme a zviažeme bielym motúzom. Na teplom masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, mäso zo všetkých strán opečieme. Pracujeme pozorne, aby sa maslo a cibuľa nepripiekli. Potom dolejeme biele víno a dusíme prikryté 30-40 minút, podľa veľkosti zavinutého teľacieho mäsa. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme malou zápražkou z masla a múky, dolejeme vínom a povaríme. Šťavu ochutíme citrónovou šťavou a postrúhanou kôrou z umytého citróna. Ak treba dosolíme a precedíme. Nakoniec primiešame kyslú smotanu. Mäso krájame na 1 cm hrubé plátky a polejeme šťavou. Prílohou sú žemľové knedle.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 758
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

759

Podobné recepty:
  • Tasmánske hovädzie

    Tasmánske hovädzie

  • Voňavé rezne

    Voňavé rezne

  • Jahňacie mäso na karí

    Jahňacie mäso na karí

kuk