Teľací rezeň so šampiňónmi II
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Teľacie mäso , Minútky
Ingrediencie
- 500 g teľacieho mäsa, 3 lyžice tuku, soľ, 4 lyžice dusených alebo sterilizovaných šampiňónov, trochu múky a masla.
Postup
Krok 1
Teľacie mäso pokrájame cez vlákno s hmotnosťou 50-70 g, naklepeme, osolíme a opečieme v horúcom tuku po obidvoch stranách. Na jednej strane opekáme rezne 4-5 minút prikryté, potom ešte 2-3 minúty bez prikrytia. Mäso z panvice vyberieme a prikryjeme. Do výpeku pridáme múku, miešame, pridáme 1-2 lyžice vody, dobre povaríme. Keď tuk vystúpi na povrch pridáme kúsok čerstvého masla a pripravené rezne na tanieri polejeme riedkou šťavou a dusenými alebo sterilizovanými šampiňónmi. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky, zemiaková kaša, zeleninové šaláty, kompóty.