Teľací rezeň so smotanovou omáčkou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Teľacie mäso , Minútky
Ingrediencie
- 500 g teľacieho mäsa zo stehna, 3 lyžice tuku, soľ, 1/2 lyžičky múky, 2 lyžičky masla, 2 lyžice bieleho vína, korenie podľa vlastného výberu bylinkové, karí, vegeta, kečup a podobne.
Postup
Krok 1
Teľacie mäso pokrájame cez vlákno s hmotnosťou 50-70 g, naklepeme, osolíme a opečieme v horúcom tuku po obidvoch stranách. Na jednej strane opekáme rezne 4-5 minút prikryté, potom ešte 2-3 minúty bez prikrytia. Mäso z panvice vyberieme a prikryjeme. Výpek zahustíme múkou, smotanou, dochutíme vínom a ľubovoľným korením. Prírodne upravené rezne v omáčke raz prevaríme. Podávame so žemľovými knedľami.