Bravčové rezne zapekané so syrom

2015-12-16

Ingrediencie

  • 500 g bravčového stehna
  • 2 dl smotany
  • 2 ks vajcia
  • 2 lyžička hladkej múky
  • 100 g postrúhaného syra
  • trochu mleté čierne korenie
  • trochu petržlenová vňať
  • trochu muškátový kvet
  • trochu soľ.

Postup

Krok 1

Umyté chudé bravčové mäso pokrájame na 4 väčšie alebo 8 menších rezňov, naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Do nádoby nalejeme polovicu smotany a mäso poukladáme vedľa seba. Do zostatku smotany rozšľaháme vajce, trochu okoreníme muškátovým kvetom a petržlenovou vňaťou. Nesolíme, lebo syr je dosť osolený. Vaječnú smotanu nalejeme na mäso a nahrubo posypeme syrom, prikryjeme pokrievkou a vo vyhriatej rúre pečieme asi 1/2 hodinu, kým je mäso mäkké a syr zapečený do zlatožlta. Zapečené bravčové rezne so syrom a smotanou sú dobré s dusenou ryžou alebo so zemiakovou kašou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2599
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2600

Podobné recepty:
  • Bulharský fazuľkový guláš

    Bulharský fazuľkový guláš

  • Pečená plnená paprika

    Pečená plnená paprika

  • Mleté mäso na ihle II

    Mleté mäso na ihle II

kuk