Bravčové rezne zapekané so syrom
2015-12-16- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Vyprážané mäso
Ingrediencie
- 500 g bravčového stehna
- 2 dl smotany
- 2 ks vajcia
- 2 lyžička hladkej múky
- 100 g postrúhaného syra
- trochu mleté čierne korenie
- trochu petržlenová vňať
- trochu muškátový kvet
- trochu soľ.
Postup
Krok 1
Umyté chudé bravčové mäso pokrájame na 4 väčšie alebo 8 menších rezňov, naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Do nádoby nalejeme polovicu smotany a mäso poukladáme vedľa seba. Do zostatku smotany rozšľaháme vajce, trochu okoreníme muškátovým kvetom a petržlenovou vňaťou. Nesolíme, lebo syr je dosť osolený. Vaječnú smotanu nalejeme na mäso a nahrubo posypeme syrom, prikryjeme pokrievkou a vo vyhriatej rúre pečieme asi 1/2 hodinu, kým je mäso mäkké a syr zapečený do zlatožlta. Zapečené bravčové rezne so syrom a smotanou sú dobré s dusenou ryžou alebo so zemiakovou kašou.