Originálna koložvárska kapusta
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 500 g bravčového pliecka, 2-3 lyžice tuku, 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, rasca, majorán, mletá paprika, 2 zelené papriky, 4 rajčiaky, soľ, 400 g kyslej kapusty, 2 lyžice varenej ryže, 2 dl kyslej smotany, údená klobása, 1 cibuľa, tuk na dusenie kapusty.
Postup
Krok 1
V teplom tuku prehrejeme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme koreniny a pokrájaný cesnak, trochu podlejeme vodou a základ prevaríme. Do vriaceho základu vložíme na kocky pokrájané mäso, pomiešame a prikryté pomaly dusíme vo vlastnej šťave. Potom vložíme pokrájané rajčiaky a papriky, premiešame, podlejeme horúcou vodou a varíme, kým tuk nevystúpi na povrch. Ryžu preberieme, umyjeme a v osolenej vode uvaríme. Kyslú kapustu vložíme na teplý tuk a cibuľu a prikrytú trochu udusíme. Potom na pekáč rozložíme polovicu kapusty. Na rozloženú kapustu rovnomerne rozložíme varenú ryžu, potom bravčový perkelt a zakryjeme druhou polovicou kapusty, polejeme smotanou a v rúre pomaly pečieme asi 1 hodinu. Hotovú koložvársku kapustu z nádoby vyklopíme na okrúhlu misu, priložíme pre každého kúsok uvarenej údenej klobásy a podávame s chlebom alebo s varenými zemiakmi.